MIDDEN - DELFLAND

Kerkdorp 't Woudt

Langs de Woudseweg ligt  het kerkdorpje 't Woudt. Slechts een smalle, één auto brede, weg leidt erheen. twoudt1.jpg (12987 bytes)

't Woudt ligt in het weidegebied van de Woudse polder. Al eeuwen lang is dit  dorp vrijwel onveranderd gebleven. Sinds 1970 staat het als beschermd dorpsaanzicht op de monumentenlijst.

De historische tuinmuur werd begin 2000 hersteld en in gebruik genomen door er een fruitboom voor te planten.Dit een van de laatste overgebleven muren, waarvan er vroeger veel van in het Westland stonden. Ze beschermde de gewassen, zoals druivenstruiken, tegen de westenwind.
Vooral 's zomers is 't Woudt en het gebied er omheen geliefd om zijn recreatieve mogelijkheden. Wandelen, fietsen en kanoen (in de Zijde) worden veelvuldig beoefend. Er is de kleine uitspanning de Hooiberg in 't Woudt voor een alcoholvrije verfrissing ('s zondags gesloten). Tijdens de eerste Midden-Delfland dag in juni 1999 was 't Woudt het decor van een concert van muziekvereniging Sint Caecilia. In de oude kerk worden ook regelmatig concerten gegeven. twoudt2.jpg (26026 bytes)

's Winters is 't Woudt veel minder druk maar niet minder mooi. Bekijk deze winterse fotoserie, met wat meer geschiedenis over het kerkdorpje.